Saturday, October 3, 2009

from a brilliant poeter cum my bestie (da^yevil satan)

like the blue sea you see from beneath

the stream of waves blows underneath

she rides like the attack of revenge from sith

creating the backdrop of a thousand breeze

crying a river she never does

wondering the life she still trust

paddling the sea full of dust

uncover the secret she must

confused might be but always clear

blurry is she but always cheer

slumber in the dusk is always near

she streams and tries to dissapear...



*kudos ,dA^yevil Satan!


LOVE

all you need is love..
betul ke?
yup,betul.
but not necessary kot.
huhu

love makes the world go round..

absolutely doesnt make sense to me. :p
walau ade world crisis,perang sana sini,the world is still rotating dlm orbitnya.
so,kalau tak love this world akan go round jugak lah ape..

inilah pendapat paling bodoh yg pernah diperdebat!

*silly elli

Monday, July 27, 2009

the uitm food tech-ers pt 1

itu dia kak su,aku,thakib,nisa

ini pula kak su again,me again,nisa again,dan kak mun kite.ewahh..


ni la kejakunan warga bentong,jb dan gombak di stesen bus kuala pilah yg sangat amat cantik indah besar(tipu je) sampai sudi nk amik gamba di kedai cendol ane.
tengok la muka thakib yg kelihatan seperti xbf saye yg saye sgt benci.
tapi saye tak benci awk tau thakib.
awk sgt baeekkkk. >.<


nantikan the uitm food tech-ers pt 2.
kite akan berkenalan dgn warga miri,bentong again,warga selangor dan warga lain-lain(tak hengat) di uitm kuala pilah & food tech-ers fo sure! :p


especially for...

A warning sign,
I hate the good part then I realized,
I started looking and the bubble burst.
I started looking for excuses.
Come on in,
I've gotta tell you what a state I'm in,
I've gotta tell you in my loudest tones,
That I started looking for a warning sign.
When the truth is, I HATE you.
Yeah the truth is,
That I HATE you so.
And I'm tired, I SHOULD HAVE LET YOU GO.

ini khas untuk awak.
yes,AWAK!

Saturday, July 18, 2009

dunkin donuts :)

dunkin donuts terminal one,neg. sembilan.
kite dok lepak2 dengan awak.
rambut awak dah tak botak!
totally cute!
dah almost 4 bln tak jumpa awak since kt kluang dulu.
malu2 pn ade jumpe awak.
tapi kite buat muke cool je.
selamat bus awak lambat sampai.
kalau tak kite takkan jumpe awak.
awak tau ape kite berdoa dlm bus pilah nk g seremban?
kite doa:
"ya allah kalau aku dapat jumpa dia,dialah jodohku"
doa ini sgt tak rasional kan?
tapi mane lah tau doa ni termakbul ke..
tuhan je yg tau.
yang penting,kite happy sgt2 dpt jumpe awak.
hope to see you soon.

next week ke? :p

Saturday, July 11, 2009

goodbye my lover,goodbye my friends ='(

im goin to leave you.
like forever..
haha.
taklah.
for 3 yrs kot..
nk pergi uitm n.sembilan this sunday(12-7-09).
amik course diploma teknologi mknn.
layak la dgn aku yg kuat makan. :D
just wanna say goodbye to my friends.
sorry la tak smpt say goodbye to u guys.
kelam kabut br tau td laa.
yg penting,i love u guys.
also sorry for everything la.
tu pn kalau buat silap laa.
kalau takde.
pigi la mampus.
joking! :p

Thursday, July 9, 2009

farisha palicha caca :D

video

Tuesday, July 7, 2009

p/s:ilusm

hati saye berbunga.
tapi saye masih mahu kenal awak lebih dalam,sedalam-dalamnye.
saye suka awak tapi saye perlukan masa.
saye tak mahu awak pergi.
saye janji saye tunggu awak,awak pun janji same.
saye cume perlukan masa..
saye harus lupakan yang lalu.
tapi yang lalu tu selalu menjadi teman setia saye.
saye serba salah.
saye tak mau siapa pun sakit hati.
saye tak tahu ape yang saye mesti buat.
tapi yang penting.
awak selalu ade dlm hati saye.
saye terbayangkan awak kalau saye ingat hari-hari yang lepas.
confession had changed us to be super-best-buddy-in-love.
:)

nostalgica

Friday, July 3, 2009

kau milikku!


cintaku.aku akan memelukmu,mencumbuimu,membelaimu & menjagamu di setiap saat hidupku.

i love you forever darling!
I MEAN MY STYLUSTOUGH 8000 :)

Monday, June 29, 2009

suke suki

1) Single, Taken, or Crushing?

single

2) Are you happy with where you are?

not sure bout it

3) When you meet the right person, do you fall fast?

yep.i believe in love at 1st sight.

4) Have you ever had your heart broken?

so many times.

5) Do you believe that there are certain circumstances where cheating is ok?

yeah.i often cheat my dad :p

but not in a relationship laa.

6) Would you ever take someone back if they cheated on you?

depends.but i usually say NO to cheaters

7) Have you talked about marriage with another person?

yeah,with my buddies.they're fun to talk to :)

8) Do you want children?

of course! im dreaming of a happy family one day

9) How many?

3 is enuff for me

10) Would you consider adoption?

hurm..not really

11) If somebody liked you right now, what do you think is a cool way to let you know?

jump off the rooftop because im not interested

12) Do you enjoy playing hard to get?

yeah.i can see wether they're really into me or just trying to play around

13) Be honest, do you play the "game" when you are dating?

what game?scissor paper stone? :p

14) Do you believe love at first sight exists?

it does.look around you laa

15) Are you romantic?

at certain part.but i really like being romantic ;)

16) Do you believe that you can change someone?

yeah.sumtimes

17) If you could get married anywhere, money not an object where would it be?

maybe at a yacht/cruise. money isnt an object rite? :p

18) Do you have feelings for someone right now?

maybe yeah.but it's twisted.i like him,i adore that boy,im really into you.blabla..

19) Have you ever wished you could've had someone but you couldn't?

often

20) Have you ever broken a heart?

i guess it's not 'a heart'..too many hearts!

21) Would you ever fight somebody over your significant other?

i'll say "take it or leave it.i dont mind"

22)What would you say about your last ex?

nothing to say.just a bunch of THANK YOU. :)

Sunday, June 21, 2009

di manakah persefahaman?

http://indoncelaka.blogspot.com/

http://myspace.com/malingsia/

http://www.facebook.com/group.php?gid=77839129095&ref=nf

naik geram aku cuba nk mewujudkan perdamaian.
last2 aku skali join gaduh.
dek kerana mereka yg tak sayang mulut,membabi buta,membuta tuli.

Wednesday, June 17, 2009

any suggestions?

diploma in pharmacy

-or-

diploma in medical imaging(xray)

-or-

diploma in handling husband & kids :p


bantulah hamba memilih

ku fikir-fikir

kenapa aku ni suke benci/reject org yg suke dkt aku ek?
dan org yang aku suke tak pernah nak suka dkt aku.
mungkin sbb dorg ni baik.
aku ni jahat.
sebab tu tuhan nk tunjuk.
yg baik untuk yang baik,yg jahat utk yg jahat.

mcm mane dgn org yang tinggalkan aku ek?
mungkin aku ni baik,
dorg la yang jahat.
betul tak? hehe

aku ni mmg jahat.
layak ar takde org yang aku suke,suke kt aku.

takpe,tak suke dahh.
nak buat macam mane.
hidup terus,sampai mampus.

peace

Wednesday, June 10, 2009

a song for a broken hearted

I am the next act waiting in the wings
I am an animal trapped in your hot car
I am all the days that you choose to ignore

You are all I need
You are all I need
I am in the middle of your picture
Lying in the reeds

I am a moth who just wants to share your light
Im just an insect trying to get out of the night
I only stick with you because there are no others

You are all I need
You are all I need
I am in the middle of your picture
Lying in the reeds

It's all wrong
It's all right
It's all right
It's all wrong
It's all right
It's all right
It's all right


nak kawin! wuaaaa :'(

a piece of shit bout ppl who were born in MARCH


pink:TRUE blue:FALSE


Berpesonaliti menarik dan menawan.
Mudah didampingi.
Sangat pemalu dan pemendam rasa.
Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
Suka pada kedamaian.
Sangat peka pada orang lain.
Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
Tidak cepat marah dan sangat amanah.
Tahu membalas dan mengenang budi.
Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
Suka berangan-angan.
Suka melancong.
Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
Kelam kabut dalam memilih pasangan.
Suka dengan hiasan rumahtangga.
Punya bakat seni dalam bidang muzik.
Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.


Tuesday, June 9, 2009

tanda-tanda kebencian

i.malas nak angkat kau pny call
ii.tak pernah rase mcm nk reply msg kau
iii.tak pernah terfikir nak msg kau
iv.buat bodoh kalau kau ajak chat
vi.layankan kau berbual kalau terjumpe
vii.tak pernah nak ingat ape-ape psl kau

Sunday, June 7, 2009

beberapa hal tentang 'TEMAN'



teman istimewa menjadi biasa
teman ketawa menjadi menangis

teman baik menjadi jahat

teman rapat menjadi jauh

teman setia menjadi sombong
teman biasa menjadi luarbiasa

WOW!

Monday, May 18, 2009

funny thingg

the guy that i adored happens to be a gay!
my friend told me that.
hope it's not true.
but u know what?

i just cant stop laughing!
how can i fall for a gay guy...
sucha a waste of time.


:DD

Saturday, May 16, 2009

idaman

STYLUS TOUGH-800
tak mahal, RM 1499 jekk.. mau tak shopping 2-3 bln br dpt!
nasib baik la kau ni 12 mpx,wtrproof 33ft & shockproof 6.6ft.
klau tak aku tak ingin la nk beli klau xde features se-best nih. :p





Thursday, May 14, 2009

bad luck all the way

12 may
jari terhiris blade yg tersuper duper tajam.
bleeding love la jari gue.


13 may

tersadung dkt escalator.
tak cukup itu,pantyhose terkoyak lg buat kali ke-5.
lutut bengkak+luka.
ibu jari kaki mem-purple sbb ter-roundhouse kick tangga besi yg totally empuk pulak.
bally shoe aku terseret skli & meninggalkan kesan seperti dicekau werewolf..



lepas ni ape pulak?
tak sabar nk tgu 14 may.. :p

Sunday, May 10, 2009

flesh & blood

maamor & asiah


iziawati


shahizwan


nazihah


hafiz


suhaili

Saturday, May 2, 2009

iskandar art show 2009





tabik dekat artists yg buat artworks yg totally magnificent!
just ade la bberape artworks yg kinda merepek & totally insane.
huhu..but dorg artists,tau tau je la ape yg dia bwt tu..
here's some pics of the artworks..

Thursday, April 30, 2009

"Kingdom of Heaven"



last saturday i watched Kingdom of heaven dkt tv3. baru skrg dpt tgk movie ni.
dr dulu mmg elli nk tgk but then tade chance.
movie ni cite la pasal baitulmaqdis yg skrg tgh huru hara.
actly u guys should watch tht movie bcause movie tu mmg fact.
one of my fren's punye cikgu sejarah dulu-dulu yg bitau.
bkn nk ckp ape la. kdg2 white peeps ni suke putar belit fact. slalu dia je yg betul. buat movie pn sllu dorg la yg baik nw,im wondering..
knp la jewish skrg betul² mean. bcoz from tht story la kan..
from my understanding,balion kasi baitulmaqdis dkt salihuddin.
in return,balion dgn rakyat dia are freed to go to jajahan takluk si salihuddin ni tanpa sempadan.
nw why are they trying to take back tht holy place from palestine? dasar buruk siku betul.
tp elli pn bkn la sejarawan kan. so tatau the whole story.
just a piece of story about this thing through that movie. so,if salah jgn la kritik. my thoughts jek.

kudos to orlando bloom btw!
peace,no war \./